marți, septembrie 12

REGULAMENT


Cu ocazia organizarii Salonului de banda desenata de la Constanta in mai 2007, reteaua Aliantelor franceze din Romania, asociatia Jumatatea plina si Editura Corint prezinta concursul de Banda desenata in parteneriat cu Ambasada Franceza din Romania si editura Universalis.

Acest concurs de creatie de Banda desenata est deschis tuturor tinerilor, amatori, ce locuiesc in Romania, au intre 13 – 23 ani si nu au lucrari de banda desenata deja publicate in reviste profesionale.

Concursul comporta :
- doua sectiuni: Adolescenti 13 – 17 ani, Tineri adulti 18 – 23 ani
- premii speciale pentru benzi desenate in limba franceza


->Concurentii pot trimite o singura plansa de banda desenata.
->Tema concursului este : « A venit vacanţa… »
->Plansa BD trebuie sa fie exclusiv în română sau franceză.
->Concurentii pot trimite o singură planşă BD, în format A3, numai pe verso. Tipul de hârtie, numărul de cadre şi de culori sunt la alegerea candidaţilor. Toate tehnicile, tratari ale subietului si toate stilurile sunt autorizate.
->Photocopiile sau plagierea altor autori de benzi desenate sunt interzise. Numai lucrarile originale sunt acceptate.


Planşele vor fi trimise prin poştă înainte de 15 aprilie 2007 (ultima zi a concursului) la următoarea adresă:

Concurs BD
SCAC
Str. Emile Zola, nr. 6
011847 Bucureşti


Pe spatele plansei BD, concurentul trebuie sa indice titlul lucrarii, numele si prenumele sau, data de nastere, adresa, nr. de telefon, e-mail, sectiunea in care candideaza (exemplu : « Le Tour du Judet en vélomoteur », Mihai Diaconescu, nascut pe 10 juin 1987 ; Vilcele, strada Paris nr 67, Vilcele, telefon : 0740 000 000, mihaidiaconescu@yahoo.ro, Tineri adulti, sectiunea francofona).

n.b! Lucrarile nu pot fi sub nici o conditie restituite autorilor.

->Organiatorii declina orice responsabilitate in caz de deteriorare, pierdere, sau furt al originalelor trimise de concurenti.
->Numele concurentilor selectionati va fi afisata pe acest blog la ….

->Premii :
Primii trei candidati selectionati in fiecare sectiune sunt invitati pentru o zi la salonul de Banda Desenata de la Constanta din mai 2007.
->Cheltuielile de deplasare in tren sau autobus ale concurentilor invitati de la domicilul lor la Constanta si inapoi sunt rambursate de organizatori pe baza prezentarii titlului de transport.
Cazarea concurentilor cu ocazia Salonului va fi asigurata direct de catre organisatori.
->Plansele selectionate vor face obiectul unei expozitii la Salonul de Banda desenata de la Constanta.
->Plansele selectionate vor fi scanate si postate pe blog-ul Concursului de Banda desenata.


Un premiu special « Francophonie » va fi acordat autorilor de expresie franceza ( o calatorie in franta pentru sectiunea Tineri Adulti, un DVD al enciclopediei Universalis pentru sectiunea Adolescenti, benzi desenate francophone pentru laureati).


Pentru întrebari, comentarii sau sfaturi, clic pe comments sau scrieti-ne la concursbd@gmail.com

n.b! Participarea la acest concurs presupune intelegerea si acceptarea deplina a presentului regulament de catre concurenti sau de catre representantul legal al minorilor concurenti.

10 comentarii:

Anonim spunea...

!!
Doua eleve din Iasi la Salonul de Banda Desenata de la Bucuresti
AUTOR: CLAUDIA CRAIU
DATA PUBLICARII: 18/10/2006

Doua eleve iesence vor participa la Salonul de Banda Desenata de la Bucuresti, care va avea loc in perioada 19-22 octombrie. Cele doua surori, Laura si Nina Croitoru se vor inscrie la concursul organizat in cadrul salonului pentru tinerii artisti creatori de banda desenata. Laura Croitoru a cistigat anul trecut concursul "Generatia Animatiei" organizat de Cartoon Network, benzile sale prizind viata intr-un film de animatie produs de postul pentru copii.


In aceasta saptamina se vor intilni la Bucuresti, in cadrul Salonului de Banda Desenata, unii dintre cei mai cunoscuti artisti de astfel de creatii din tara dar si din lume. Nina si Laura Croitoru nu vor lipsi de la acest eveniment, pentru ca, asa cum ne-au declarat este sansa lor de a-i cunoste pe expertii acestei arte. Surorile Croitoru se vor inscrie la concursul demarat de organizatorii acestui eveniment, care se va derula in perioada 19 octombrie - 15 aprilie 2007.
Competitia de banda desenata se adreseaza tinerilor cu virste cuprinse intre 13 si 23 de ani si are drept tema vacanta. "Subiectul propus de ei este foarte vast. Noi vom creia doua personaje si vom incerca sa formam o poveste plecind de la peripetiile lor pe parcursul vacantei. Tot ceea ce pot spune acum este doar faptul ca personaj conturat de mine se numeste Himeko. Tu iti gindesti povestea intr-un fel dar pe parcursul lucrului iti dai seama ca orice se poate intimpla", a spus Nina Croitoru, eleva in clasa a XI-a la Liceul Dimitrie Cantemir.
Pasiunea celor doua fete pentru benzile desenate a luat nastere inca din primii ani de scoala, interesate fiind de reviste precum Barby sau Witch. "Am adoptat stilul japonez de animatie acum trei patru ani pentru ca ne plac foarte mult felul cum sint creiate aceste personaje. In plus, pentru ca indragim foarte mult cultura aceasta, am inceput si cursurile de limba japoneza", a mentionat Laura Croitoru, cistigatoarea de anul trecut a concursului organizat de Cartoon Network.
Pasiunea celor doua eleve nu este prea bine inteleasa de colegii de clasa ale acestora, tinerele artiste simtindu-se marginalizate si neintelese. "Am desenat pe banca de la scoala o fata in stil manga care zimbeste. In jurul ei sint diferite personaje mai putin vesele. Am incercat sa surprind faptul ca, oricine poate ascunde in spatele unui zimbet multa tristete. Dirigintele nu prea mi-a aprobat munca, spunindu-mi ca «Ori sterg banca ori o cumpar»", a povestit zimbind Nina, care desi si-ar dori sa continue aceasta pasiune este constienta ca in Romania arta sa nu va fi niciodata apreciata la adevarata sa valoare, deci nu va fi nici platita ca atare.

Anonim spunea...

"Un premiu special « Francophonie » va fi acordat autorilor de expresie franceza ( o calatorie in franta pentru sectiunea Tineri Adulti, un DVD al enciclopediei Universalis pentru sectiunea Adolescenti, benzi desenate francophone pentru laureati).
"
adica numai benzile desenate cu dialog,etc. in limba franceza pot lua premiile in cauza?

Anonim spunea...

da.nu exista premii pt benzi in lb.romana :D un transport pt 3 oameni

Anonim spunea...

in romania multe lucruri sunt "surpriza"!!
o fi bine sau rau?

Anonim spunea...

As avea o intrebare (poate e cam tampita, dar imi asum riscul): pot fi trimise si benzi desenate printate (colorate digital si apoi scoase la imprimanta)?

-=- asociatia jumatatea plina spunea...

salut,

Intrebarea e chiar f buna.

In cazul acesta o conditie suplimentara se impune: daca pornesti de la un desen pe care il scanezi, atunci ar fi bine sa trimiti si desenul.

Daca nu, sa pastrezi in calculator versiunile intermediare pana e gata plansa de banda desenata.

Pentru ca juriul concursului sa se poata convinge ca lucrarea ta este una originala!

ps. Ai vazut ca am postat un link cu un tutorial despre cum sa iti colorezi digital desenele?

Anonim spunea...

Este vreo problema daca nu colorez, ci doar hasurez in caz de vreun contrast/evidentiere..etc? Multumesc mult:) Abia astept sa ma apuc de treaba!

Anonim spunea...

concurenta destul de serioasa...artisti priceputi din kte vad.totusi cred k ar fi mai corect k lucrarile colorate digital sa nu participe la aceeasi sectiune cu lucrarile colorate d mana.cele din urma ar fi dezavantajate din start,
multumesc

Anonim spunea...

Total fals! Nu-i adevarat ca artistii care coloreaza cu mana ar fi dezavantajati fata de cei care o fac pe PC. Poti sa colorezi la fel de bine si cu mana ca si pe calculator, depinde doar de cum o faci(hasura, carioca, tus, etc.) Sa-ti dau un exemplu: vezi stilul SinCity care poate fi colorat usor cu mana(cred ca asa a si fost: tus si penita) care din punct de vedere vizual surclaseaza multe altele colorate. Deci depinde de stilul pe care-l alegi, te sfatuiesc sa-ti alegi un stil care te avantajeaza.
Eu, de pilda, desenez cu mana dupa care trasez cu tus si penita, il scanez si-l colorez in photoshop. Asta e tehnica mea.

Anonim spunea...

Am shi eu o intrebare: shtie cineva cand for fi afishatzi pe site cashtigatorii concursului de banda desenata shi unde anume?