luni, ianuarie 31

pedigri Angouleme 2011

...sau cam care sunt cartile premiate:

FAUVE D'OR
PRIX DU MEILLEUR ALBUM 2011--adica cel mai bun album

Cinq mille kilomètres par seconde/Manuele FIOR

"O povestea de dragoste ce se prezinta ca un portret in acuarela al generatiei ce are acum treizeci de ani. Iubirea, idealizata prin distante, amagita prin iluzia mijloacelor de comunicare din ce in ce mai rapide, se transforma, se epuizeaza si isi arata fata plina de cruzime."
click pe coperta + click >>feuilleter la BD pentru a citi cateva pagini


PRIX DU PUBLIC--adica premiul dat de public

Le Bleu est une couleur chaude/Julie MAROH

Viata Clementinei se da peste cap atunci cand o intalneste pe Emma, o fata cu parul albastru care o invata toate fatetele seductiei si ii da curajul sa le intoarca privirea tuturor celor ce se uita la ea. O voce originala abordeaza tema alteritatii punand un accent original pe sinceritate intr-o poveste plina de tandrete.
click pe coperta + click >>feuilleter la BD pentru a citi cateva pagini

FAUVE D’ANGOULEME – PRIX SPECIAL DU JURY--adica premiul special al juriului

Asterios Polyp/David MAZZUCCHELLI

Parcursul unui intelectual in criza morala si personala in America de azi. Plin de referinte estetice, istorice si filozofice, acest roman grafic dus la culmi formale si naratice este pe deplin apreciat ca o capodopera de critica literara din tara sa de origine.
click pe coperta pentru mm info

FAUVE D’ANGOULEME – PRIX REGARDS SUR LE MONDE--adica premiul pentru "un ochi asupra lumii"

Footnotes in Gaza/Joe SACCO

Cu ocazia unui reportage Joe Sacco isi aduce aminte de o mentiune scurta din presa despre un masacru a peste 275 de civili savarsit de armata israeliana. Desenatorul-reporter s-a intors in trei reprize la locul fapte pentru a putea stabili veracitatea acestei tragedii.

FAUVE D’ANGOULEME – PRIX DE L’AUDACE--adica premiul pentru curaj/indrazneala?

Wrong Place/Brecht EVANS

"Viata este o petrecere unde oamenii sunt bineveniti sau nu sunt bineveniti", asa cum zicea odata un barbat imbracat intr-un costum frumos patat de bere si cu accent flamand. Dupa expozitia sa din 2009 la Angouleme, Evans se impune ca autorul revelatie a scenei belgiene contemporane.

FAUVE D’ANGOULEME – PRIX REVELATION--adica premiul pentru noi talente. x2!

1.La Parenthèse/Elodie DURAND

O tanara fata de douazeci de ani traieste o drama care pare sa fie fara cale de scapare. Aceasta naratiune vorbeste de o maladie, despre pierderea de sine, a memoriei, despre o convalescenta neasteptata si despre cum, intr-o buna zi, putem reinvata alfabetul, sa numaram, sa ne recapatam amintirile inapoi.
click pe coperta + click >>feuilleter la BD pentru a citi cateva pagini

2.Heute ist der letzte tag vom rest deines lebenst/trad. fr. Trop n’est pas assez/Ulli LUST

In anul 1984, doua tinere punkerite austriece de 17 ani, Ulli si Edi, se decid brusc sa plece in Italia, fara pasaport, fara alt bagaj decat un sac de dormit si hainele care le au pe ele. Povestea tragi-comica a calatoriei lor ia forma unei surprinzatoare calatorii initiatice.
click pe coperta + click >>feuilleter la BD pentru a citi cateva pagini

si de asemenea:

FAUVE D’ANGOULEME – PRIX DE LA SÉRIE

FAUVE D’ANGOULEME – PRIX INTERGENERATIONS

FAUVE D’ANGOULEME – PRIX DU PATRIMOINE

FAUVE D'ANGOULÊME – PRIX JEUNESSE

Festivalul de la Angouleme 2012 va fi prezentat de Art SPIEGELMAN, autor al lui Maus, roman grafic ce va fi publicat in curand si in Ro!
.

Niciun comentariu: