luni, mai 21


---o mica poza. trimiteti si voi pozele la concursbd@gmail.com ca se le pot pune aici


Welcome back to homebase.
Sper ca cei ce ati putut veni la Constanta v-ati simtit bine. Astept pozele/comentariile voastre!

Insa daca credeati ca totul e gata, ei bine, nu!
Voila, exista un nou concurs, deschis tuturor care au participat la primul!!!

Despre ce e vorba: firma de software educatiional Softwin, ce a inteles importanta concursului BD, si a acordat cateva premii pe care le sper utile castigatorilor, vrea sa duca ideea mai departe...si mai aproape de campul lor de activitate, propunandu-va un concurs BD suplimentar.

Deci inca o ocazie de a spune in banda desenata o poveste, de data asta cu un scenariu. Pe care sunt sigur ca il veti gasi usor de interetat.

Sper chiar ca intilnirile si sfaturile de la Constanta din partea unor mari mari autori precum Lewis Trondheim, Obion, etc etc va vor fi de folos.
Cine vrea sa faca in comments pentru cei ce nu au ajuns la Constanta un mic rezumat a chestiilor invatate de la ei?


Dar pentru acum, premiile--chiar merita!!:


1. O tableta grafica
2. locurile 2-5 vor fi chemate sa expuna si sa deseneze in timp real la standul Intuitext de la BOOKFEST
3. celor mai talentati li se va propune o colaborare cu Intuitext

Deadline pentru concurs: 1 iunie.

Preferabil lucrarile se trimit prin email sau prin posta. cei interesati vor mai primi un email cu detalii suplimentare. (voi posta adresa de posta in curind)


CAINELE – CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI

Personaje:


1) Cris(ti) – un pusti de vreo 14 ani, mai tocilar asa, pasionat de tehnologia de ultima ora;
2) Dana – o fata tot de 13-14 ani, arata f. bine, una din cele mai curtate fete, invata la aceeasi scoala cu Cris
3) Skip – cainele lup al lui Cris, credincios si atasat de stapanul sau, mare cuceritor de cateluse, f. inteligent si receptiv la emotiile umane :)

Cris e trist. Sta in fata calculatorului performant din camera lui, dar n-are chef de nimic. Temele si le-a terminat rapid, mult prea usoare pt. el... si nici un joc avangardist nu-l mai atrage. Sta intr-o pozitie comica pe scaun, cu Skip intins lenes la picioarele lui, in timp ce gandurile ii zboara la Dana. I-ar placea sa aiba curaj sa-i vorbeasca, sa-i spuna ceva fascinant, prin care sa afle si ea in sfarsit ca el exista...

Isi imagineaza cum o intalneste intamplator, cum intra in vorba absolut firesc de parca s-ar cunoaste dintotdeauna, cum ii spune o gluma de care rad impreuna, si in tot timpul asta el are grija ca ei sa nu i se intample nimic rau. Miraculos, parca si el e un pic mai inalt, sigur pe el si arata chiar bine... JDar astea sunt doar vise... in realitate i se inmoaie picioarele si nu mai e in stare sa spuna nimic cand o vede...

Din bucatarie se aude vocea mamei lui:
-Cris, nu vrei sa-ti aduc si tie niste morcov ras? Face bine la vedere...

El nu raspunde. Se enerveaza cand maica-sa ii spune “Cris”... pe el il cheama Cristi, e cazul sa nu-l mai alinte asa... de ce nu vad toti ca acum e si el barbat, nu mai e un copil! E clar, trebuie sa scape de camera asta apasatoare si de vocea mamei. Se ridica de pe scaun si Skip e deja in picioare, agitandu-se fericit.
-Da, da, evadam un pic... zise Cristi mangaindu-l pe cap.

Ies amandoi pe usa din spate, sa nu mai trebuiasca sa dea explicatii. Skip o ia inainte, stie drumul... merg in parcul de langa casa, au acolo un loc favorit, langa fantana. Cristi merge absent, dar Skip e vesel nevoie mare... se intretine cu alti caini prin cateva latraturi si isi completeaza lista de cuceriri adulmecand doua cateluse lesinate dupa el.

Dar bucuria lui nu e completa... pt. ca il simte pe Cristi tot abatut. Incearca sa-l inveseleasca, dar degeaba. Pana cand... la orizont apare EA! Cristi o observa si el intr-un tarziu, dar ce folos... simte cum sangele ii navaleste in obraji, picioarele nu-l mai asculta, si nu stie cum sa mai faca sa-si ascunda tremurul.

Noroc cu Skip, care intuieste imediat starea stapanului sau. Se gandeste: “ Cat de greu poate sa fie cu fetele astea? E la fel ca la cateluse!” si decide sa intervina.
Brusc, incepe sa mearga in 2 picioare, sa faca tot felul de giumbuslucuri, asigurandu-se ca Dana il priveste amuzata in timp ce se apropie. Cristi se dezmeticeste si incearca sa-l linisteasca, surprins de nebunia subita a lui Skip.

-Skip, cuminte!

Dar Skip nu da semne ca l-ar auzi... topaie in continuare, si cand vede ca Dana e aproape, sare pe ea mirosind-o si lingand-o pe fata! Dana se sperie la inceput, convinsa ca animalul o ataca... dar Cristi intervine rapid si il linisteste pe Skip in sfarsit, spunandu-i Danei:

-Sa nu-ti fie frica, nu te musca... asa e el, mai imprevizibil! :)
Dana se mai calmeaza si il mangaie si ea usor pe Skip...
-E ok, nu m-am speriat chiar asa tare... doar ca nu ma asteptam la asa ceva! E chiar dragut catelusul, zise ea, in timp ce Skip o lingea premeditat pe mana. E al tau?
-Da...
-Cum il cheama?
-Skip...iar eu sunt Cris...Cristi, zise el timid.
-Eu Dana...

And the rest is history!
intrebari, chestii de zis--clic comments

7 comentarii:

-=- asociatia jumatatea plina spunea...

1,2,3...proba de comments.
Chiar merge.

Cine isi mai aduce aminte de chestia aia cu lungimea salutlui temporal de un cadrul la altul intr-un strip BD de care vorbea Trondheim?

hmmm

Anonim spunea...

Cat de strict trebuie respectat scenariul? Avem voie sa mai schimbam un pic cronologia sau vreun detaliu, sa mai adaugam cate o replica, etc?

Kraimann spunea...

meh ... eu nu stiu daca mai pot participa ... ca nu stiu daca am timp ..
o sa incerc daca e ... daca e sa fim printre alesi cazarea e inclusa or smth ... si cat stam si cand stam ?

Kraimann spunea...

ce format trebuie sa fie ?

Anonim spunea...

Da, deadline-ul nu e cine stie ce avantajos. Eu una am de invatat la 4 examene pana pe 1 iunie.

Anonim spunea...

Asa...pai cand apare adresa? eu nu vad niic o adresa...si ce format? A3/A4..etc
Si legat de chestia aia cu lungimea salutlui temporal de la un cadru la altul intr-un strip BD de care vorbea Trondheim, eu imi aduc aminte...cat de cat :)
A, da...apropo...benzile noastre de la CT or sa apara si la Bucuresti? la Book nust ce...nu am retinut...
Atat...asteptam raspuns :)

-=- asociatia jumatatea plina spunea...

scenariul pe care l_ati vazut este de interpretat asa cum credeti mai bine!
deci: atrei sau patru>pagini cate doriti>alte detalii cand imi vor sosi de la softwin
insa sa nu uitati sa il considerati ca un concurs__si o ocazie de intra in colaborare cu aceasta firma__de fapt departamentul intuitext de la softwin< puteti gasi pe net mm despre ei
http://www.intuitext.ro
si genul de grafica pe care o folosesc la produse
pe curind!