miercuri, iulie 14

Anca a citit Safari Monseigneur + Sol Carrelus









Cuplul de scriitori (mai ales desenatori), Florent Ruppert si Jerome Mulot scot in evidenta idei originale in cadre ingenios potrivite. Au tendinta de a se plasa pe ei in mijlocul evenimentelor, de a fi prezenti la locul faptei (care sunt din cele insolite), de a fi capabili sa redea aspecte ale vietii sociale (traita cu stil, de la film american serie B la blazare paraburgheza a la Ilf&Petrov), in special pentru a sublinia relatia personajelor cu creatia. Un fel de comedie umana din comics.


Critica lor este atat de aspra, dar totodata indulcita de tenta comica ce se adauga textelor, ca Rupert si Mulot creaza un comic mai "tragic" decat faptele relatate. Asa ca realitatea, aproape intotdeauna suparatoare, e mai usor inghitita datorita umorului (cu) care este.


Ce-i drept, Safari Monseigneur et Sol Carrelus sunt o adevarata aventura oftalmologica (incitanta si intriganta) la descifrarea mesajului compus, in mare parte cu gratie din "subtilitati" necaracteristice liniilor negre pe hartie alba. Adica e bine desenat, dar ce e?


Sfat: Puteti doar sa va convingeti singuri. Apoi, (poate) le dati dreptate... cui? ...

Anca Pirnoiu



Sol Carrelus, de Ruppert&Mulot

Ed. L'Association, 2008

78 lei



Safari Monseigneur, de Ruppert&Mulot

Ed. L'Association, 2005

52 lei


Niciun comentariu: