marți, noiembrie 22

STIGMATA de Lorenzo MattottiEditura ART şi Jumătatea plină vă aşteaptă marţi, 22 noiembrie, la ora 18.00, în podul Librăriei Bastilia, situată în Piaţa Romană nr. 5, cu ocazia lansării volumului STIGMATA, de Lorenzo Mattotti şi Claudio Piersanti.

Ora 18:00

Lansarea volumului STIGMATA
în prezenţa lui Lorenzo Mattotti.

Invitaţi:
Matei Branea, Bogdan Iancu, Jean-Lorin Sterian, Anamaria Pravicencu si Ilan Manouach

+ Expoziţie cu pagini din carte.


Ora 20:00

Concert Balinese Beast (GR) featuring Dyslex


O pădure de sârmă ghimpată, aridă şi confuză, astfel descrie Mattotti viaţa eroului pe care l-a desenat. Cu palmele găurite, un singuratic beţivan, fără obligaţii sau loc de muncă, primeşte două dintre cele cinci stigmate ale lui Iisus. Răni ce nu se închid şi sângele care curge neîncetat. Cu totul inexplicabil. Bărbatul devine rătăcitor, un proscris. Straniul lui „talent” stârneşte spaimă, devoţiune, dezgust, fascinaţie – pe scurt, aproape întreaga paletă de emoţii umane, până la dezlănţuiri de violenţă, în pragul morţii. Întors din întuneric, transfigurat de aceste răni misterioase, el descoperă în cele din urmă un sens profund al propriei vieţi: o renaştere, poate chiar o răscumpărare a sufletului.
Inspirat de o nuvelă cutremurătoare de Claudio Piersanti,

Lorenzo Mattotti construieşte în alb-negru un roman grafic de o forţă impresionantă ce îl tulbură pe cititor şi îl transformă.
După terminarea studiilor de arhitectura, Lorenzo Mattotti se consacră ilustraţiei şi benzii desenate, devenind astăzi unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi la scară internaţională. Încă de la începutul carierei, el urmăreşte înnoirea esteticii şi limbajului benzii desenate. Opera sa a evoluat cu o puternică şi constantă coerenţă, însă mereu cu eclectismul celui ce îndrzăneşte să inoveze. Cărţile sale sunt traduse în întreaga lume. A realizat coperţi pentru The New Yorker, Le Monde, Suddeutsche Zeitung şi numeroase afişe emblematice: Cannes 2000, Lire en Fête. În 2004 a lucrat pentru filmul Eros de Wong Kar-Wai, Soderbergh şi Antonioni, iar în 2010 a realizat cartea The Raven împreună cu Lou Reed.

Publicare sprijinita de Institutul Francez si Ambasada Frantei.
Lansare sprijinita de Corcova :)
.

Niciun comentariu: